Koh Phangan: Nočni obisk zloglasnega Full moon partyja


Polna luna. Koh Phangan. A-uuuuuu.

Otok vsak mesec privabi tudi do 30.000 žurerjev, ki se ob polni luni zberejo na plaži Haad Rin in ... no, žurajo. Do zore. In še malo dlje.

Phangan se nahaja med otokoma Koh Samui in Koh Tao, od koder vozijo redne linije trajektov, če je vaš edini namen obiska otoka ravno Full moon party, pa se lahko iz sosednjih otokov pripeljete le na žurko in se – še preden svetloba razkrije nastalo škodo – poberete ob sončnem vzhodu. Kot smo se mi.


Koh Phangana torej nisem utegnila v celoti raziskati, a menda je celo lepši od sosednjega manjšega otoka Koh Tao, kjer sem obtičala zadnja dva tedna. Drugič!

V glavnem pristanišču Thong Sala smo se zasidrali ob sončnem zahodu in ujeli taksi, ki do najbolj oblegane plaže tega dne vozi še 20 minut. Full moon party je ena tistih žurk, na katere se je treba mentalno in fizično pripraviti. Vsaj tretjina obiskovalcev izgubi vso svojo lastnino, nekateri celo vsa oblačila, drugi le dostojanstvo. Ureznine in zlomi sploh niso redki, da o nenavadnih prizorih in pozah v katerih omagajo najšibkejši členi sploh ne govorimo.


Nepregledna masa ljudi pod vplivom opojnih substanc, neonske barve, več deset barov in diskotek nanizanih ob dolgi peščeni plaži, trance, drum and bass, reggae, čudna elektronika, nekje vmes še kakšna macarena, neizmerna sreča, veselje, jok. 



Žganje se pije iz veder. In policistov v civilu, ki prežijo na tiste, ki imajo raje mamile, je milijon. In droge na Tajskem so prepovedane, kazni pa stroge. Z glavo na zabavo, torej. No, vodka bo okej. :) 


Kupi smeti, ki ostanejo na plaži so en beden dokaz, da bomo umrli v lastnem sranju. Za lažjo dušo se lahko zjutraj udeležite skupinskega čiščenja plaže. Maček bo že počakal. Recimo.


Skratka, zloglasna žurka, o kateri sem zadnje štiri mesece po Aziji slišala veliko, žurka, ki sem se je skoraj malo bala. Žurka, ki sem jo morala doživeti, preden zapustim ta del sveta. Preživela! In ... Ja, noro!